- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Minolta AF Telezoom 100-300mm 1:4,5-5,6
Witam wszystkich.Jestem nowy na forum.Posiadam Sony a 200.Chcialem kupic sobie takie wlasnie szklo.Nie znam za bardzo wiec podpowiedzcie mi prosze czy jest to w miare dobry sprzet (dodam ze uzywka za 100 euro).Chodzi mi o to zeby robil ostre fotki z dobrym zblizeniem.Co prawda 1:4,5-5,6 to troche slabe i potrzebny statyw ale ogolnie jakie jest wasze zdanie i czy wogole bedzie to wspolpracowac z Sony a 200.Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Heh..dzieki.wlasnie tez go ogladalem,no i kilka innych...siedze przy kompie juz pare dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ten Soligor to bardzo zacne szkiełko, tak na marginesie produkowane przez Tokinę. Prawie sam metal i szkło, choć przy konstrukcji "pompka" miewał z czasem tendencję do samoczynnego wysuwania się. Troszki AF ślamazarny. Ale to uroda większości zoomów zakresu xx-300 pozbawionych wewnętrznego ogniskowania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zresztą zobacz fotki na najbardziej opiniotwórczym forum naszego systemu . Jak tam napiszą że jest dobre to ceny z 100 skaczą na 400
i zaczyna się szukanie po szufladach ... A tak na poważnie kawał dobrego forum i skarbnica wiedzy
http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=3039&page=4" target="_blank
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No i stałem się posiadaczem mojego 9listkowego (Maf 100-300 bez APO)
I na razie chyba zemną zostanie ... po krótkiej przygodzie z Maf 80-200 to zupełnie inne obiektyw.
wrzucę fotki spacerowe jedne ze 100 druga z 300 mm
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Gratuluję zakupu i życzę poruszających, choć nie - poruszonych zdjęć IMO ładnie rozmył tło za psiną
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki Zorki ... Póki co musi wystarczyć moja żona by mnie zabiła jak bym znów kupił tak jak ona mówi "lufkę"
Co do rozmycia tła ... a co myślisz o tym ,ogniskowa 280 (ten sam obiektyw) ... przymknięte do 7 gdzie tłem była alejka i drzewa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mi pasuje, tylko fotografować
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
zorki napisał(a):
Owszem, przycisk blokady ostrości bywa przydatny przy szybkiej pracy, wprawdzie tradycyjnie daje się przeprogramować w Minoltach - Sony przycisk AEL, żeby spełniał tę funkcję, ale mało kto o tym wie
o czym mowa? jest jakis sposob zeby zmienic funkcje tego przycisku na blokade ostrosci?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nie ma takiej możliwości
jakby byla możliwość przeprogramowywania przycisków pozbyłbym się inteligentnego telekonwertera (ten słynny "invalid operation button")...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
guzik w najwygodniejszym miejscu. idealnie sie go trafia kciukiem, a sluzy do niczego. nigdy go nie urzyłem. aparat by duzo zyskał na funkcjonalnosci, a tak to projektanci wręcz przyznaja, że a300 jest dla bogatszych urzytkownikow kompaktow ktorzy chca zaszpanowac duzym aparatem. cyfrowy zoom. no krew zalewa...