Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam poraz kolejny problem z kinem BDV - E4100.
Tym razem po włączeniu nie ma żadnego kontaktu z tv (kd43xf7005) podłączony był samym hdmi, hdmi + optyczny lub sam optyczny, zawsze jest brak sygnału .
Mimo iż po kliknięciu jakiegokolwiek przycisku na pilocie miga podświetlenie - nie ma żadnego efektu. Cały czas jest włączona funkcja "tv" ale nic nie można zrobić, nie działa reset wyciągnięcia z sieci na nawet godzinę.
Może ma ktoś pomysł jak to zresetowac?
Czy po podłączeniu kina kablem hdmi do złącza HDMI ARC w telewizorze i zmianie źródła na telewizorze na podłączone hdmi pojawia się menu ekranowe? Jeżeli po takim podłączeniu telewizor nadal wyświetla "brak sygnału" trzeba skontaktować się z serwisem (w sprawie kina domowego).
Witam,
@Bronkss skierowałem sprawę do supportu - oto odpowiedź:
Niestety w tej sytuacji pozostaje skierowanie się do serwisu.
Pozdrawiam
Dzięki za pomoc
Sprzęt ma jeszcze rok gwarancji, możecie mi powiedzieć jak ten serwis ogarnąć? Bezpośrednio dzwonić do Sony czy daje sklepu w którym kupiłem kino
Dzięki pozdrawiam
Czy udało się rozwiązać owy problem? Niestety borykam się z tym samym problemem.
Tak
Oddalem sprzęt do naprawy.
W Poznaniu mają centrum serwisowe Sony. Na szczęście było jeszcze na gwarancji.
Zlokalizowali usterkę i zadzwonili że jest to płyta główna i czekają na części.
Naprawili odesłali i jak na razie wszystko gra. Co prawda jak przelaczam z głośników tv na audio trwa to chwilkę co jest bardzo irytujące ale działa
Okej, dzięki za odpowiedź. Niestety mam daleko do Poznania, a to jest też najbliżej położony serwis ode mnie. Czy kupując sprzęt ze sklepu elektronicznego mogę posiłkować się zwróceniem sprzętu do owego sklepu? Czy muszę osobiście dostarczyć sprzęt do serwisu Sony?
Nigdzie jeździć nie musisz. Wszystko jest w systemie door2door
Firma nazywa się SONTRONIC.
Wejdź na ich stronę lub zadzwoń.
Ogarnij zlecenie online i przyjedzie kurier po paczkę od Cibie, list przewozowy sobie wydrukujesz.
Z resztą oni telefonicznie powiedzą Ci co masz robić