- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
HX1 CZY HX5V
Witam,
jestem tu nowy i proszę o doradzenie mi który aparat waszym zdaniem wybrać. Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wiem, że Japonia na pewno ale chciałbym wiedzieć coś więcej żeby nawet przy zakupie wtórnym nie nadziać się na jakąś tajwańską podróbę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie spotkałem takich podróbek. A jeśli już spotkałem jakaś podróbkę Sony to nie przypominała ona żadnego modelu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A czy jest jakiś wykaz fabryk?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
marcin6622 napisał(a):
Czy posiadasz jakieś zdjęcia czy filmiki pokazujące róznicę tych dwóch aparatów?
proszę bardzo świetna strona z możliwością wyboru dwóch aparatów i porównania sampli na różnych ISO itp.
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Miałem obydwa aparaty. Z mojego doświadczenia HX1 robi troszkę lepsze foty nawet na automacie (troszkę tylko więcej szumu w gorszym oświetleniu) ,za to HX5V jest bardziej poręczny i zabrać jego można wszędzie. Jednak z tych dwóch na dzień dzisiejszy wybrałbym TX5 (tzw. twardziela) gdyż ma wszystko to co amatorowi jest potrzebne w fotografii a dodatkowo idziecie z nim praktycznie we wszystkich warunkach atmosferycznych bez obawy (a jaką pogodę mamy obecnie ... EXTREM!!!) i robicie fotki tam gdzie inni nie mogą czyli obecnie 90% roku
- « Poprzedni
- Następny »